Vanliga frågor

Nedan finner du svar på de vanligaste frågorna rörande användandet av vår tjänst. Om du har frågor som du inte hittar svaret på eller önskemål på något du saknar/feedback till oss, så får du gärna maila oss på: info@taskrunner.se

Generella frågor:

Hur raderar jag mitt konto?

Om du vill radera ditt konto så kontaktar du oss via mail: info@taskrunner.se Vi ser till att inaktivera din profil helt.

Hur stänger jag av e-mail, sms och push-notifieringar?

Om du inte vill få vissa notifieringar via e-mail, sms eller push-notifieringar går du in på “inställningar” i menyn högst upp till höger på hemsidan. Där kan du välja att stänga av/sätta på specifika notifieringar.

Hur byter jag lösenord/har glömt lösenord?

Du kan enkelt byta ditt lösenord under “inställningar” i menyn. Om du glömt ditt lösenord kan du klicka på “glömt lösenord” efter att du klickat på knappen “logga in”. Har du registrerat dig genom koppling via Facebook så får du inget lösenord utan loggar endast in genom Facebook igen.

Frågor som rör dig som uppdragsgivare:

Hur lägger jag upp ett uppdrag?

Du lägger snabbt och enkelt ut ett uppdrag helt kostnadsfritt genom att trycka på knappen ”skapa uppdrag’’ eller ”jag behöver” på startsidan.

  1. Välj den kategori som stämmer bäst överens med vad du vill ha hjälp med;
  2. Ange en beskrivning av uppdraget;
  3. Bestäm var och när du vill ha det utfört;
  4. Sätt ett pris som speglar det du är beredd att betala för uppdraget – voila, ditt uppdrag kommer nu att skapas och du kan luta dig tillbaka i lugn och ro tills någon av våra Runners lägger ett bud.

Hur vet jag när en Runner kan hjälpa mig?

När du har lagt upp ett uppdrag får du inom kort svar av olika Runners (personer som utför uppdrag) i närheten som ber om att få utföra just ditt uppdrag. Du får också ett e-mail och/eller sms med information om ditt uppdrag och vilka som är intresserade. Du kan därefter i lugn och ro kolla upp vilken Runner som passar ditt uppdrag bäst. Du kan klicka på deras namn för att läsa mer om dem, se vilka utmärkelser dem fått och se vilka betyg dem fått från uppdrag dem utfört tidigare.

Hur kontaktar jag en Runner som kan hjälpa mig?

Inne på din uppdragssida kan du se de personer som anmält sig för att hjälpa till. Innan du väljer någon av dessa kan du ställa frågor och kontakta dem via en chatt som återfinns på uppdragets sida. För att välja en Runner klickar du enkelt på knappen “Anlita” bredvid personens profilbild. När du valt att anlita någon ombedes du att deponera pengarna på ett klientmedelskonto, som hålls i tryggt förvar och betalas ut till din Runner först när du är nöjd och jobbet är utfört. När du väl valt en person får du dennes kontaktuppgifter mailade till dig.

Vad gör jag om Runnern som ska utföra mitt uppdrag får förhinder eller om jag inte får tag på min Runner?

Om du av någon anledning inte kan få tag på din Runner eller personen inte kan komma så bör du maila oss på info@taskrunner.se . Då försöker vi hitta en annan Runner omgående.

Hur markerar jag att uppdraget är utfört och godkänt?

När du fått hjälp och uppdraget är utfört, loggar du in, klickar fram ditt uppdrag (enklast genom menyn uppe i höger hörn) och klickar på ”godkänn uppdrag”. När du godkänt uppdraget förs pengarna över till Runnern.

Hur betalar man?

När du valt en Runner genom att klicka på “Anlita”, betalar du enkelt in pengarna via kort till ett klientmedelskonto där pengarna hålls i tryggt förvar. Detta är en tjänst som vi tillhandahåller efter önskemål från våra kunder. Vår samarbetspartner Skrill, håller pengarna i säkerhet till dess att båda parter har fullföljt sina förpliktelser. Betalningen sker enkelt och säkert via vår hemsida. Om Runnern mot all förmodan inte skulle dyka upp, får du pengarna tillbaka.

Hur mycket bör jag betala?

Du väljer själv vilket pris du är villig att betala. För att öka antalet Runners som blir intresserade av att utföra ditt uppdrag bör du prissätta uppdraget på en rimlig nivå. Ett tips är att estimera hur många timmar du tror att det tar och vad du är villig att betala per timme.

Kan jag börja utföra uppdrag om jag redan registrerat mig som uppdragsgivare?

Ja, du kan börja utföra uppdrag direkt med samma konto genom att klicka på ”Bli Runner”. Det viktigt att du fyller i en utförlig profil (fullföljer steg 1, 2 och 3) för att förbättra dina chanser att vinna uppdrag.

Kostar det något att skapa ett uppdrag och göra en förfrågan?

Nej, det kostar ingenting för dig som lägger ut en förfrågan om hjälp. Vi tar en liten förmedlingsavgift från Runner istället.

Hur lång tid tar det att få svar från Runners som vill utföra mitt uppdrag?

Det beror på karaktären av uppdraget du lagt ut men i de flesta fallen brukar man ha svar inom några minuter. Vi växer just nu väldigt snabbt och får ständigt in fler Runners med nya kompetenser.

Kan jag anlita flera personer?

Du kan skriva ut i din förfrågan/beskrivning att du söker flera personer (ex. 2 servitörer sökes), men betalningen går till en person. Dem får därefter dela pengarna sinsemellan.

Kan man avboka/ta bort ett uppdrag?

Du kan enkelt ta bort ett uppdrag om du inte får något bud eller helt enkelt ångrat dig. Det gör du genom att använda menyn uppe i höger hörn och klickar på ”Mina uppdrag”. Om du redan har kontakt och bestämt en tid med en Runner går det inte längre att avboka eller ta bort uppdraget.

Hur kan jag lita på en Runner?

Vi har över 1 500 intervjuade och kontrollerade Runners. Alla våra Runners går igenom identitets- och bakgrundsverifiering för att säkerställa kvalitet och maximera säkerheten. Hos oss handlar allt om pålitlighet. Du ser själv på varje Runners profil, om de har verifierat legitimation, blivit intervjuade av oss eller fått omdömen från tidigare uppdrag. Som uppdragsgivare har du möjlighet att ge omdöme på den Runner du anlitat. De som utför uppdragen är oftast studenter, pensionärer eller andra som har tid över och vill hjälpa till.

Hur gör man med skatter?

Så länge summan inte överstiger 10 000 SEK mellan ett och samma avtalspart (det vill säga mellan en Runner och en uppdragsgivare) per år, behöver inte uppdragsgivaren ta något ansvar för skatter eller arbetsgivaravgifter. Är summan under 1000 kr behöver du heller ej lämna någon kontrolluppgift. Det är bara att skapa ett uppdrag och låta Runnern ta hand om resten.

Frågor som rör dig som är Runner:

Hur blir jag en Runner och utför uppdrag?

För att bli en Runner måste du måste skaffa ett konto. Det kan du enkelt göra genom att trycka på knappen “Bli Runner” och sedan registrera dig med din e-mail eller via ditt Facebookkonto. För att erbjuda en så bra tjänst som möjligt kommer vi därefter be dig att fylla i 3 enkla steg. När detta är gjort är det bara att köra igång! När du har ett konto kommer du att få mail varje gång det dyker upp nya uppdrag i din närhet som matchar just dina kompetenser. Du kan även leta bland dem senaste uppdragen under "Se uppdrag" (högst upp på sidan eller under menyn till höger).

Vad innebär det att tacka JA till ett uppdrag?

När du lägger ett bud på ett uppdrag ska du se det som bindande, dvs du bör hålla tid och datum öppet så att uppdragsgivaren kan välja dig. Se därför till att du fortfarande har möjlighet att hjälpa till så länge uppdraget är aktivt. Du ska alltså vara säker på att du kan hjälpa till. Får du förhinder så meddela uppdragsgivaren eller oss direkt!

Hur vet jag om jag har blivit vald för att utföra uppdraget?

Om du har blivit vald så skickar vi ut ett mail och/eller sms till både dig och uppdragsgivaren där era respektive kontaktuppgifter finns. Ni bör sedan kontakta varandra omgående för att stämma av tid och datum en sista gång.

Hur får jag betalt?

När uppdraget är utfört godkänns det av såväl uppdragsgivaren som dig som Runner och pengarna släpps då till en digital plånbok hos vår partner Skrill. Du får ett e-mail av Skrill när uppdraget är godkänt, genom att klicka på den länk som finns i e-mailet kommer du åt dina pengar. Du behöver inte skapa ett konto hos Skrill utan bara ange din email så får du tillgång till dina pengar direkt. Pengarna kan sedan föras över till eget bankkonto eller samlas hos Skrill där de kan användas för att handla i butik eller online. Skrill är en världsledande betaltjänstleverantör som har högsta betyg och säkra transaktioner. TaskRunner tar f.n. ut en förmedlingsavgift om 15 % per utfört uppdrag.

Vad ska jag fylla i hos Skrill för att föra över pengarna till mitt bankkonto?

För att ta ut pengar från din digitala plånbok hos Skrill första gången måste du ange dina bankuppgifter. Det gör du enklast genom att följa nedan anvisningar:

  1. Klicka på ”Withdraw money”
  2. Klicka på ”Add bank account” eller ”Credit card” (vi rekommenderar ”Bank account”)
  3. Skriv in den information som efterfrågas. Du hittar denna information när du loggar in på din svenska bank, oftast under ”detaljerad kontoinformation”. Ring din bank om du inte skulle hitta rätt.

Se bilden nedan för ytterligare anvisningar:

Kan jag ta flera uppdrag på samma dag?

Visst kan du det! Så länge jobben kan utföras inom bestämd tidsram. Tänk på att dina betyg och recensioner är beroende av att uppdragen sker i tid, så se till att du inte tar dig an mer än du kan leverera med ett leende!

Hur avböjer jag ett uppdrag som jag blivit anlitad för?

Om du redan blivit anlitad så går det inte att avböja uppdraget. Du kan avböja ett uppdrag genom att ta bort ett bud du lagt, innan dess att uppdragsgivaren valt just dig. Det är därför viktigt att du är säker på att du kan utföra uppdraget innan du lägger ett bud. Om något oväntat skulle inträffa ber vi dig kontakta uppdragsgivaren och försöka ändra tid och datum. Om detta inte går kan du även kontakta oss så försöker vi hjälpa dig!

Jag har frågor om ett specifikt uppdrag och vill veta mer om det?

På varje uppdrag finns längst ned en chatt. Här kan du enkelt skriva dina frågor direkt till uppdragsgivaren så svarar han eller hon på samma ställe. Tänk på att aldrig skriva ut telefonnummer eller e-mailadress för att skydda din och andras integritet.

Hur gör man med skatter?

Varje individ har en unik skatteprofil beroende på vart man bor och vad man har för inkomster. Olika belopp medför även olika skattekonsekvenser. Det är upp till dig som Runner att själv ta reda på vad som gäller och att deklarera dina inkomster. Läs mer om detta under ”Så fungerar det” eller på skatteverkets hemsida.

X

Hur öppnar du en vinflaska utan öppnare?

Få fler smarta vardagsknep och erbjudanden

Fyll i din E-post för att få tipsen

X

Ladda upp och byt profilbild